Pakistaan Zaman tot winterstop bij SCHC

ROTTERDAM, 17 NOV. Nieuwkomer SCHC heeft zich versterkt met de Pakistaanse international Tahir Zaman. In het thuisduel tegen Pinoké (2-2) maakte de 28-jarige hockeyer gisteren zijn debuut voor de ploeg uit Bilthoven. “Een lust voor het oog”, zo typeerde coach Nederlof na afloop het eerste optreden van de middenvelder die afgelopen seizoen uitkwam voor het Duitse Harvestehuder THC.

SCHC bezet na elf speelronden de voorlaatste plaats op de ranglijst. Zaman speelt tot de winterstop voor Stichtse. Daarna keert de aanvoerder terug naar zijn vaderland om zich met de Pakistaanse ploeg voor te bereiden op het WK in Utrecht. Van een korte-termijnpolitiek is volgens coach Nederlof geen sprake. “Als hij ons wat meer zekerheid kan geven in de strijd om behoud in de hoofdklasse, hebben wij op langere termijn een hoop plezier van hem.”

Landskampioen Amsterdam herstelde zich gisteren van de dubbele nederlaag van vorig weekeinde. Voor eigen publiek werd Tilburg met 4-1 verslagen. Brinkman, Eikelboom (2) en De Vries waren de doelpuntenmakers voor Amsterdam, dat sinds 28 september niet meer had gewonnen. Stadgenoot Hurley verloor met 1-0 van Den Bosch. Lammers maakte de enige treffer. Kampong klom naar de tweede plaats door een 3-0 overwinning op Oranje Zwart.