Kroatië en Joegoslavië plaatsaen zich voor WK Voetbal

Kroatië en Joegoslavië hebben zich gemakkelijk geplaatst voor de eindronde van het WK. De Joegoslaven wonnen ook het tweede duel tegen Hongarije. Na de 7-1 in Boedapest werd het nu 5-0 in Belgrado. Kroatië behaalde een moeizaam gelijkspel tegen de Oekraïne. Na de 2-0 zege in Zagreb hadden de Kroaten genoeg aan de 1-1 eindstand in Kiev.

Jamaica heeft zich ook geplaatst voor de eindronde. Het elftal van het Caraïbische eiland speelde gisteren in Kingston met 0-0 gelijk tegen Mexico, dat net als de Verenigde Staten al zeker was van kwalificatie. Australië of Iran wordt de laatste WK-deelnemer. Beide landen spelen deze maand twee wedstrijden om het resterende plaatsbewijs. De volgende 31 landen hebben zich al geplaatst voor de eindronde van het WK in Frankrijk. Frankrijk, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Oostenrijk, Bulgarije, Spanje, Nederland, Roemenië, Duitsland, Schotland, Joegoslavië, Kroatië, België, Italië, Nigeria, Tunesië, Marokko, Zuid-Afrika, Kameroen, Brazilië, Argentinië, Colombia, Paraguay, Chili, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Japan, Mexico, Verenigde Staten en Jamaica.