Feyenoordd - De Graafschap: 0-0

Hoewel Feyenoord op De Vijverberg ruim een half uur tegen tien spelers van De Graafschap speelde, bleef de nieuwe coach Beenhakker ook in zijn tweede competitieduel met de Rotterdammers op 0-0 steken. Het elftal van Korbach kreeg voor rust zelfs de beste kans, toen middenvelder Fuchs de bal tegen de binnenkant van de paal schoot en Van der Haar in de rebound royaal miste.

Met Van Wonderen en Van Gobbel in het centrum, Bosvelt voor zijn verdediging, aanvoerder Van Gastel op het middenveld en Sanchez op rechts creërde Feyenoord nauwelijks doelrijpe mogelijkheden. Olyslager redde na een fraaie lob van Sanchez en vlak na rust schoot Van Bronckhorst in vrije positie naast. In de 55ste minuut stuurde arbiter Jol op advies van zijn grensrechter Oyslager van het veld. De doelman zou de bal buiten het strafschopgebied met de arm hebben beroerd toen hij een doorbraak van Cruz wilde verijdelen. “Ron zweerde op zijn kinderen dat hij de bal slechts met de borst had beroerd”, zei Korbach. Reservekeeper Besselink pareerde een schot van Van Bronckhorst en gelaten constateerde “dat het speltechnisch nog een stuk beter kan.”