Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Dorp steelt twee ton cocaïne

PORT-AU-PRINCE, 17 NOV. Inwoners van het Haïtiaanse vissersdorp Flamand hebben vermoedelijk onder leiding van hun pastoor twee ton cocaïne buitgemaakt. De cocaïne is afkomstig van een Colombiaanse smokkelboot die dinsdag op een zandbank liep. De inwoners verjoegen de bemanning en plunderden de boot.

Bij huiszoekingen werd geen gram teruggevonden. Een woordvoerder van de politie zegt dat de buit verspreid over vele erven ligt te wachten op betere tijden. Een deel van de cocaïne is bijna onderschept toen de politie vorige week een vrachtwagen uit het dorp aanhield. De chauffeur opende het vuur, daarna sloegen iedereen op de vlucht en werd de vrachtwagen geplunderd. (Reuters)