British Airways komt met goedkope maatschappij

British Airways (BA) richt onder de naam Blue Sky een goedkoop vliegende luchtvaartmaatschappij op. Volgend jaar begint deze maatschappij met vluchten vanaf Stansted bij Londen op bestemmingen in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen.

BA maakte dit vandaag bekend en liet erbij weten dat de maatschappij in eerste instantie werk biedt aan 150 mensen. Blue Sky gaat “zonder franje” passagiers vervoeren en wordt een concurrent voor goedkope maatschappijen als EasyJet, Ryanair en Virgin Express. Bob Ayling, bestuursvoorzitter van BA, zei erop te rekenen dat honderdduizenden mensen die nog nooit gevlogen hebben, van de nieuwe diensten gebruik zullen maken. Volgens een woordvoerster hanteert Blue Sky “de beste tarieven en biedt het de beste service zonder tierelantijnen”. Net als bijvoorbeeld bij EasyJet moeten de passagiers het zonder maaltijd doen en is er geen verschil in klassen.