Belgie wint van Ierland en plaatst zich voor WK Voetbal

Het Belgische nationale voetbalelftal voegde zich zaterdag bij de 32 voetbalnaties die komende zomer in Frankrijk deelnemen aan het WK. In de twee barragewedstrijden toonde het zich de meerdere van Ierland. De eerste wedstrijd in Dublin eindigde in 1-1.

De Belgen wonnen de tweede wedstrijd met 2-1. In een kwalitatief matig duel nam België door Oliveira na 25 minuten een 1-0 voorsprong. Hij scoorde uit een diepte pass van Claessens. In de tweede helft werd de wedstrijd spectaculair. De Ieren kwamen langszij door Houghton die met een kopbal raak kopte. PSV'er Nilis scoorde een half uur voor tijd 2-1, weer na aangeven van Claessens. Bij een slotoffensief van de Ieren werd invaller en Feyenoorder Connolly van het veld gestuurd omdat hij Verheyen op het lichaam schopte. Het bleef 2-1.