Topvolleybal achter Goedkoop

AMSTERDAM, 15 NOV. De Stichting Top Volleybal Nederland (TVN) blijft ook na de jongste ontwikkelingen achter Bert Goedkoop, de coach van de nationale vrouwenselectie, staan. Voorzitter Paul Schaling van TVN verklaarde gisteren geen aanleiding te zien het contract met Goedkoop te verbreken.

Het aangekondigde gesprek tussen TVN en Goedkoop in Amsterdam ging gistermiddag niet door. De coach meldde zich af, omdat hij niet in de stemming was om weer te vergaderen.

Schaling zei volledig achter Goedkoop te blijven staan. “We zijn tevreden met hem als bondscoach. Daarom hebben we hem ook een contractverlenging tot na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 aangeboden. Ons hebben nog nooit rechtstreekse klachten bereikt van clubcoaches of speelsters over het functioneren van Goedkoop. Alles wat we horen komt uit het randcircuit.”

TVN blijft wel zoeken naar een vrouwelijke teambegeleider. “Dat doen we om de zwakke plekken van Goedkoop op te vullen. Dat geldt met name voor de communicatie. Goedkoop is een goede, gedreven coach, die succes wil behalen met zijn team. Zo iemand kan wel eens iets over het hoofd zien. Dat moet de nieuwe begeleidster opvangen.”