Tim Henman

Tim Henman heeft gisteren een wereldrecord gevestigd dat vermoedelijk nooit meer gebroken wordt. De Britse tennisser won op één dag in twee landen een duel. Henman viel bij het WK tennis onverwachts in voor de Spanjaard Bruguera, die zich afmeldde met een rugblessure.

Omdat WK-reserve Muster al eerder inviel voor Rusedski, moest de organisatie gisteren in allerijl een vervanger zien te vinden. Rios kwam als de nummer 10 van de wereld als eerste in aanmerking. Maar de Chileen vierde vakantie in zijn thuisland. Nummer 11 Krajicek zat geblesseerd thuis. De eerstvolgende tennisser op de ATP-ranglijst die bereid en in staat was naar Hannover te komen, bleek Henman. De nummer 17 van de wereld moest gistermiddag in Telford echter eerst nog de kwartfinale van het Engelse kampioenschap spelen. Nadat hij Jamie Delgado had verslagen, vloog Henman naar Hannover. Daar versloeg hij vervolgens ook de op halve kracht spelende Kafelnikov met 6-4 en 6-4. De Rus was ongeacht de uitslag al winnaar van de witte groep. Zijn onverwachte invalbeurt leverde Henman 300.000 gulden op en 80 punten voor de wereldranglijst. Bjorkman plaatste zich gisteren als laatste deelnemer voor de halve finales. De Zweedse nummer vier van de wereld schakelde in de witte groep Michael Chang uit, 6-4 en 7-5.