Prostituees India de straat op

CALCUTTA, 15 NOV. Duizenden prostituees uit India en enkele buurlanden hebben gisteren een bijeenkomst gehouden in een stadion in Calcutta om op te komen voor hun rechten. “We eten door ons lichaam te verhuren. We eisen de rechten die andere arbeiders ook hebben”, aldus een spandoek. Onder de demonstraten bevonden zich naast vrouwen ook mannen.

Prostitutie is verboden in India, maar in elke grote stad zijn er buurten waar mannen aan hun gerief kunnen komen. Sommige meisjes verlenen hun diensten al voor omgerekend ongeveer een dubbeltje. Volgens een groot aantal sprekers op de bijeenkomst is legalisering van prostitutie nodig om de verspreiding van het hiv-virus aan te kunnen pakken. Het is onduidelijk hoeveel mensen in India met het virus zijn besmet, maar hulporganisaties gaan er van uit dat het snel om zich heen grijpt. (Reuters)