Bankrover doodt automobilist tijdens vlucht

HENGELO, 15 NOV. Een 33-jarige automobilist is gistermiddag doodgeschoten in de Duitse plaats Bocholt door een gewapende man die daar een bank had overvallen. Bocholt ligt vlakbij de Nederlandse grens. De dader is vervolgens met een 54-jarige Duitse gijzelaar naar Nederland gevlucht.

Hij liet deze later vrij op de Oelerweg in Hengelo. Zelf is hij te voet gevlucht.

Gewapend met een machinegeweer had de bankovervaller vanuit Duitsland telkens geprobeerd mee te rijden met automobilisten die hij gijzelde. Na de bankoverval, vrijdagmiddag om vier uur in Bocholt, veroorzaakte de man in Brünen een ernstig verkeersongeluk, waarna hij de bewoners van een nabijgelegen huis probeerde te gijzelen. Daarbij schoot hij de 33-jarige man dood. De Duitse politie is in de buurt van de Nederlandse grens het spoor van de overvaller bijster geraakt.

Volgens het Duitse persbureau DPA is de dader een aan drugs verslaafde Nederlander, maar de Nederlandse politie kon dit vanmorgen vroeg niet bevestigen. De dader is nog voortvluchtig.