VERDRIET

De Engelse meisjesgroep The Spice Girls hebben hun manager Simon Fuller ontslagen. Reden was dat Fuller een van de vijf zangeressen, Baby Spice, verdriet had gedaan door een verhouding met haar abrupt te beëindigen, aldus The Spice Girls daags na de uitreiking van de MTV-Europe Awards in Rotterdam, waar zij de prijs voor 'beste popgroep' kregen.

Fuller wordt wel beschouwd als de man achter het succes van The Spice Girls. Hij heeft de vijf vrouwen bijeengebracht en hun imago bedacht. Sinds het ontslag van Fuller gaat het dan ook niet zo goed met The Spice Girls. De verkopen van hun onlangs verschenen tweede cd Spice World, vallen tegen. In de eerste week na verschijning werden in Groot-Brittannië slechts 200.000 exemplaren van Spice World verkocht. Recente cd's van popgroepen als Oasis, The Prodigy en The Verve waren de eerste week na verschijning aanzienlijk meer in trek. “De detailhandelaren verwachtten een aanzienlijk betere verkoop van Spice World”, zei Tony Brown in het tijdschrift Music Maker. Van de debuut-cd van The Spice Girls, Spice, zijn in totaal 18 miljoen stuks verkocht.