Veel rekenwerk voor halve finale WK tennis

De Amerikaan Sampras kan de WK-organisatie veel werk bezorgen. Als hij vanmiddag zijn laatste groepsduel van de Australiër Rafter heeft gewonnen, is een rekenmachine nodig om te bepalen welke twee tennissers in de rode groep overgaan naar de halve finale. Bij winst van Sampras hebben Moya, Rafter en Sampras ieder twee zeges behaald.

In eerste instantie zal het set-gemiddelde beslissen wie afvalt, in tweede instantie het game-gemiddelde. Moya, die gisteren met 6-2 en 6-3 zijn laatste groepsduel won tegen Muster (Rusedski zegde af met een blessure), gaat naar huis als Sampras in drie sets van Rafter wint. Als Sampras in twee sets wint, is hij zeker van plaatsing en beslist het gamegemiddelde of Rafter dan wel Moya doorgaat. Bij winst van Rafter ligt titelhouder Sampras eruit. In de witte groep maken Bjorkman en Chang in een onderling duel uit wie zich naast Kafelnikov kwalificeert voor de halve finale. Bjorkman won gisteren met 6-3 en 6-1 van Bruguera, die zich vanmorgen terugtrok met een blessure. Hij wordt vervangen door de Brit Henman die voor zijn komst 160.000 gulden ontvangt. Bij winst op Kafelnikov komt daar een bonus bij van twee ton.