UIT HET HART

De Engelse graaf Spencer, broer van de op 31 augustus aan de gevolgen van een auto-ongeval overleden prinses Diana, heeft gezegd dat zijn toespraak op de begrafenis van zijn zus ten onrechte is beschouwd als een aanval op het Britse koninklijke familie. “Als er sprake was van onenigheid tussen ons, dan had ik toch niet twee keer prins Charles ontmoet tijdens zijn bezoek onlangs aan Zuid-Afrika”, zei de in Kaapstad wonende graaf Spencer in een interview met het blad Saturday Star.

Graaf Spencer vertelde ook dat hij zijn nu beroemde begrafenistoespraak in anderhalf uur had geschreven, nadat hij om half vijf 's ochtends wakker was geworden. “Het kwam in één keer”, zei hij. “Het was iets dat rechtstreeks uit mijn hart kwam. Ik had geen verborgen agenda.”

Charles Spencer, de negende graaf Spencer, verhuisde in 1986 van Engeland naar Zuid-Afrika, omdat er in zijn geboorteland voortdurend artikelen verschenen over zijn buitenechtelijke verhouding en de eetstoornissen van zijn vrouw Victoria. Hij is onlangs gescheiden van zijn vrouw; ze hebben vier kinderen.