Ramsj

Joseph Rodriguez: Spanish Harlem (foto's). Ingenaaid, National Museum of American Art 1994, van ƒ 59,90 voor ƒ 34,50. De Verbeelding en Van Gennep Amsterdam.

Deel uit de serie 'American Scene': een fotografisch doorsnee van de Amerikaanse samenleving, verzorgd door fotografen die expert zijn op een bepaald deelterrein. In dit geval is dat Joseph Rodriguez die een beklemmend beeld geeft van zijn geboortegrond Spanish Harlem - New Yorks oudste 'barrio' waar honderdtwintigduizend mensen verwikkeld zijn in een dagelijkse strijd om het bestaan. Ook andere delen uit de serie bij De Verbeelding: Men in America, met foto's van Thomas Frederick Arndt, en In search of the Corn Queen, waarin Greta Pratt zich richt op de jaarmarkten en kermissen van de Midwest (van ƒ 59,90 voor ƒ 34,50).

    • Henk Lagerwaard