Maak de tekening van Nedreland af

Foto: Luuk Haring (10) ontvangt uit handen van Leo Verhart van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een prijs voor zijn tekening voor de wedstrijd 'Maak de tekening van Nederland af'.

Tweehonderd inzenders van de Kinderpagina-wedstrijd waren aanwezig bij de prijsuitreiking in het museum, afgelopen woensdag. Vier winnaars, waaronder twee scholen, kregen een prijs: een rondleiding door het museum en uitleg over de steen waarop de oudste tekening van Nederland staat. Een sjamaan in wolvenpak uit de steentijd probeerde met hen contact te krijgen met de geesten uit de steentijd, om te horen wat de boodschap op de 12.000 jaren oude steen kon zijn geweest. Alle 2000 steentekeningen die kinderen gestuurd hebben aan de Kinderpagina, worden t/m 30 nov tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. foto Roger Cremers