Winst en omzet BASF flink omhoog

Het Duitse chemieconcern BASF heeft de eerste negen maanden van dit jaar goed gedraaid. De winst voor belasting steeg met 12,4 procent tot 3,79 miljard mark en de omzet groeide met bijna 15 procent tot 41,45 miljard mark.

De vandaag bekendgemaakte resultaten van BASF zijn nog wat beter dan die van concurrent Bayer. Dat concern rapporteerde woensdag een winststijging met 7 procent en een toeneming van de omzet met 13 procent.

De omzetgroei van BASF was voor meer dan de helft te danken aan een hoger afzetvolume. De verkopen namen toe met 8,3 procent. Veranderingen van de wisselkoersen zorgden voor een voordeel van 5,1 procent en de verkoopprijzen stegen met gemiddeld 1,3 procent. De omzet groeide in het buitenland duidelijk sterker dan in Duitsland.

BASF verwacht voor de rest van dit jaar en de eerste maanden van 1998 “een stabiele groei en een winstontwikkeling op het bereikte hoge niveau”. De omzet zal dit jaar boven de 50 miljard mark komen en de winst zal die van 1996 overtreffen.