Voorkeur; Films

THE GAME Geraffineerde thriller over zakenman die voor zijn verjaardag een uitnodiging krijgt om aan een geheimzinnig spel deel te nemen. Knipogend naar Hitchcock maakte de veelbelovende regisseur David Fincher een kille, intrigerende film over egoverlies. In 56 theaters.

MARION Manuel Poirier portretteert een gewoon meisje dat erachter moet komen dat ze een gewoon meisje is. De tienjarige Marion woont met haar ouders in een eenvoudige gemeenschap in Normandië en steelt het hart van een deftig echtpaar uit Parijs, dat haar een betere toekomst belooft. Amstelveen: Cinema Oscar. Amsterdam: Filmtheater Rialto. Deventer: Filmhuis De Keizer.

PRISONERS OF THE MOUNTAINS In de verte door Tolstoj geïnspireerd avonturenverhaal uit de Russisch-Tsjetsjeense oorlog. Dorpshoofd gijzelt twee Russische militairen om zijn zoon uit krijgsgevangenschap te ontzetten. Oscar-nominatie. Amsterdam: Filmtheater Desmet. Utrecht: Filmtheater 't Hoogt.

SELMA & JOHANNA Voor jong en oud aanstekelijke Zweedse jeugdfilm over twee vriendinnen van tien die van huis weglopen om zich bij het Europese Hof te beklagen over het zittenblijven van een van hen. Den Haag: Het Haags Filmhuis. Amsterdam: Filmtheater Rialto. Rotterdam: Filmtheater Lantaren/Venster.

WILLIAM SHAKESPEARE'S ROMEO & JULIET Regisseur Baz Luhrmann verplaatst de tragedie uit 1597 naar Verona Beach, een fictieve, 20ste-eeuwse metropool. Romeo en Julia beminnen elkaar ondanks de bendeoorlog tussen hun families. Den Haag: Babylon. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Groningen: Camera. Utrecht: City Theater / Movies.