Rafter kwalificeert zich vrijwel zeker voor halve finale

Patrick Rafter heeft zich als eerste deelnemer aan het WK tennis vrijwel zeker gekwalificeerd voor de halve finales van zaterdag. De Australiër versloeg gisteravond met overtuigend serve-and-volley Carlos Moya, een dag eerder nog de bedwinger van Pete Sampras, 6-4 en 6-2.

In de rode groep leidt Rafter met twee gewonnen duels. Sampras en Moya hebben ieder één zege behaald, Rusedski nul. Vanavond speelt Moya tegen Rusedski, morgen staat Rafter-Sampras op het programma.

In de witte groep won Jevgeni Kafelnikov zijn eerste duel. De Rus versloeg in een enerverende wedstrijd de Zweed Jonas Bjorkman met 6-3 en 7-6. Beide spelers kregen evenveel kansen de partij naar zich toe te trekken. Bjorkman, die zwak begon, was op de beslissende momenten echter net iets minder kordaat. Kafelnikov blaakte na afloop van zelfvertrouwen. “In deze vorm ben ik moeilijk te verslaan. Mijn kansen om de halve finale te halen zijn 90 procent.” Vanmiddag kreeg de Rus de kans zijn woorden al waar te maken tegen Michael Chang.