Onderzoek ramp TWA afgesloten

WASHINGTON, 13 NOV. De FBI heeft in een brief aan de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met het TWA-toestel van juli 1996 bekendgemaakt het crimineel onderzoek naar deze ramp te hebben afgesloten. James Kallstrom, die het onderzoek leidde, schrijft de families “absoluut geen bewijs te hebben gevonden voor de stelling dat een criminele daad ten grondslag lag aan de tragedie met de TWA vlucht 800.”

Het TWA-toestel explodeerde even buiten de kust op weg van New York naar Parijs. Alle 230 inzittenden kwamen om het leven. Aanvankelijk werd vermoed dat een terroristische aanslag of een per ongeluk afgevuurde raket de oorzaak was. Inmiddels is een consensus ontstaan dat een vonk in een lege brandstoftank die gevuld was met kerosinedamp de explosie heeft veroorzaakt. (AP)