Lagerhuis stemt voor 'Amsterdam'

LONDEN, 13 NOV. Het Britse Lagerhuis heeft gisteravond met overweldigende meerderheid ingestemd met het Verdrag van Amsterdam: 392 stemmen voor, 162 tegen. Binnen de Labourfractie trotseerde slechts een handvol parlementariërs de partijlijn door zich aan de stemming te onttrekken, zoals de vertegenwoordigers van de linkervleugel Tony Benn en Dennis Skinner.

Bij de Conservatieven onthield alleen Sir Edward Heath zich van stemming, de voormalige Conservatieve premier die Groot-Brittannië naar de Europese Unie heeft geleid. Een verwachte revolte van de euro-welgezinde vleugel binnen de Conservatieven bleef uit. Wel werd de Conservatieve partijleider William Hague onder vuur genomen door zijn partijgenoot David Curry die het niet eens is met de afwijzende houding tegenover de monetaire unie.