Bild: Baby-Benz auto van het jaar

BERLIJN, 13 NOV. Voor Bild am Sonntag blijft het jongste model van Mercedes een prima wagen. De Duitse krant heeft de 'Baby-Benz' uitgeroepen tot de beste auto in zijn klasse van dit jaar en daarvoor het 'Gouden Stuur' toegekend.

De jury liet weten niet bezorgd te zijn geworden door de proefritten waaruit bleek dat de A-klasse van de Duitse fabrikant onstabiel en onveilig is. Het “Gouden Stuur” is een van de vele prijzen die verschillende autobladen verstrekken. Zij beoordelen de wagens doorgaans op beoordelingen van testrijders en journalisten.

Robert Collin, die dertien jaar lang testen uitvoert voor het Zweedse autotijdschrift Teknikens Varld, kwam vorige maand tot een heel ander conclusie dan Bild am Sonntag. Tijdens een proef om uit te wijken voor overstekend wild kantelde zijn voertuig.

De kritiek die Mercedes-Benz daarop te verwerken kreeg, deed het autoconcern deze week besluiten de levering stop te zetten om het model aan te passen.

“Ik heb in veel slechte auto's gereden, maar dit was niet eens een slechte auto. Dit was een ramp,” aldus de Zweed. De nieuwe Mercedes was zo veel slechter dan welke wagen dan ook dat ze volgens de testrijder onmogelijk konden doorgaan met de verkoop. (Reuters)