Ajax -FC Twente: 1-0

In het competitieduel Ajax-FC Twente (1-0) kregen de bezoekers na zeven minuten de eerste mogelijkheid. Bosman en Ajoepov konden een fout van Blind niet afstraffen, omdat Van der Sar attent reageerde. Zestig seconden later verdween een omhaal van Litmanen via de paal over de achterlijn.

Na een kwartier treuzelde Ten Caat in vrije positie voor Van der Sar. Een paar minuten later maakte Frank de Boer de enige, omstreden treffer. Na een hoekschop van Dani werd Boschker licht gehinderd door Sibon. De doelman liet de bal los, waarna De Boer met een omhaal scoorde. In de tweede helft had FC Twente een veldoverwicht, maar Ajax kreeg de beste kansen. Invaller Arveladze (voor de geblesseerde Sibon) raakte de bal in vrije positie totaal verkeerd. Tobiassen schoot hoog over. Twente kreeg een paar aardige mogeljkheden, maar Van der Sar bleek weer eens onpasseerbaar.