Toon Tellegen schrijft geschenk Kinderboekenweek

AMSTERDAM, 12 NOV. Toon Tellegen gaat het Kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar schrijven. De 44ste editie van de Kinderboekenweek, van 7 tot en met 17 oktober, heeft als thema Van rijm tot rap - Poëzie voor kinderen en zal geheel in het teken van rijmpjes, versjes, liedjes, gedichten en songteksten staan. Het geschenk wordt niettemin een verhaal, zo heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekendgemaakt.

Toon Tellegen (1941) kreeg dit jaar de Theo Thijssenprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur. Hij schrijft sinds 1984 voor kinderen, aanvankelijk vooral in de vorm van dierenverhalen. In 1995 werden die gebundeld in Misschien wisten zij alles. Sinds 1991 komen er ook mensen voor in Tellegens jeugdboeken, zoals in Juffrouw Kachel (1991), Mijn Vader (1994) en Dokter Deter (1997). Behalve jeugdboeken schrijft Tellegen ook gedichten en verhalen voor volwassenen.

De Kinderboekenweek 1997 heeft volgens de CPNB aan de verwachtingen gedaan. Er werden vorig jaar naar schatting 15 procent meer boeken verkocht dan het jaar ervoor.