Moskou pakt belastingbetaler harder aan

MOSKOU, 12 NOV. De Russische regering gaat bedrijven die hun belastingverplichtingen niet nakomen harder aanpakken. De aangekondigde “strenge en dringend noodzakelijke” maatregelen hebben de instemming van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Dit heeft het hoofd van de Russische belastingdienst, Aleksander Potsjinok, gisteren aangekondigd. Vorige week weigerde het IMF een krediet van 700 miljoen dollar aan Rusland te verstrekken, omdat het fonds ontevreden was over de vooruitgang die de regering heeft geboekt bij de belastinginning. Een van de maatregelen betreft het wegstrepen van subsidiebedragen op de overheidsbegroting tegen belastingschulden.

Minister van Privatisering Maxim Boiko zei gisteren dat privatiseringen ondanks onrust op de financiële markten doorgaan. (AFP, Reuters)