Heineken wil groter belang Multi Bintang

Heineken heeft zijn meerderheidsbelang in de Indonesische brouwer Multi Bintang Indonesia vergroot van 77,2 procent tot 78,7 procent en wil zijn participatie nog verder opvoeren. Het pas verworven anderhalf-procentsbelang komt voort uit de opheffing van de Incourante Markt per 1 juli.

“Een aantal certificaathouders heeft ons benaderd of wij interesse hadden in hun stukken”, aldus een woordvoerder van Heineken. “In principe hadden we interesse, natuurlijk afhankelijk van de prijs.” Die prijs is vastgesteld aan de hand van de koers van het aandeel Multi Bintang op de effectenbeurs van Jakarta. Daar noteert het aandeel koers rond deze tijd zo'n 30.000 roepia, ongeveer 18 gulden.

De meeste certificaten zijn echter nog in bezit van particulieren, aldus de Heineken-woordvoerder. Behalve bij Heineken zitten er aandelen bij Indonesian Public (16,7 procent) en Holland Administratie Kantoor (7,4 procent), die de aandelen heeft gecertificeerd. Een deel van deze certificaten was al in het bezit van Heineken.