FIA vindt geen bewijs voor afspraken

LONDEN, 12 NOV. De Internationale Automobielfederatie (FIA) is ervan overtuigd dat er bij de laatste Grand Prix van dit seizoen in Jerez geen afspraken zijn gemaakt om de uitslag te beïnvloeden. FIA-voorzitter Max Mosley zei gisteren er geen manipulaties hebben plaatsgevonden bij de race die werd gewonnen door de Fin Hakkinen.

Zaterdag kwam de Engelse krant The Times met het bericht dat de Britse renstallen McLaren en Williams afspraken zouden hebben gemaakt over de uitslag. De krant voert als bewijs bandjes aan met gesprekken tijdens de race tussen de rijders en de teamleiding. Volgens Mosley heeft Williams wel aan McLaren gevraagd zich niet te mengen in de strijd tussen Michael Schumacher en Jacques Villeneuve. McLaren heeft daarin toegestemd. “Maar daardoor is de uitslag niet van tevoren afgesproken”, verklaarde de voorzitter.

De FIA nam gisteren Michael Schumacher alle punten af die hij dit seizoen bijeen reed. De Duitser werd gestraft voor zijn aanrijding met Villeneuve in de laatste race van het seizoen. Schumacher nam de lichte straf berouwvol aan. “Ik accepteer het, maar ben natuurlijk wel ontsteld. Het is hard om de tweede plaats in het WK te moeten inleveren. Maar wie een fout maakt, moet daarvoor boeten. Ik heb iets gedaan wat eigenlijk niet bij mij hoort.”