'Bill Gates kocht Picasso van Ganz'

PARIJS, 12 NOV. De Amerikaanse multi-miljardair Bill Gates, eigenaar van het software-concern Microsoft, is vermoedelijk de koper van het schilderij De Droom van Pablo Picasso dat maandag op een veiling in New York zo'n 48 miljoen dollar opbracht. Hij kocht ook nog vijf andere schilderijen uit de 58 doeken omvattende verzameling van het Amerikaanse echtpaar Victor en Sally Ganz, die voor een recordbedrag van ruim tweehonderd miljoen dollar onder de hamer kwam.

Dit meldt het Franse dagblad Le Figaro. Deze krant beweert ook dat Bill Gates vooral op aandringen van zijn vrouw zich toelegt op het verzamelen van kunstwerken. Hij zou maandag steeds telefonisch zijn bod hebben uitgebracht. Het betrokken veilinghuis Christie's weigert uit het oogpunt van discretie commentaar te geven op deze beweringen, evenals de persdienst van Microsoft. (AFP)