Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Winst Hunter Douglas met 21,4 procent omhoog

Raam- en gevelbekleder Hunter Douglas heeft de nettowinst in de eerste negen maanden van dit jaar zien toenemen met 21,4 procent van 102 miljoen naar 124 miljoen gulden. De omzet ging met 15,7 procent omhoog van 1,66 miljard naar1,92 miljard gulden.

Het concern blijft optimistisch over de toekomst. Het baseert dit op de aanhoudende kracht van de Noord-Amerikaanse activiteiten, de voordelen uit herstructureringen in Europa en Australië en de aanhoudende groei in Latijns-Amerika en Azië. In laatstgenoemd werelddeel boert het concern erg goed. In de eerste negen maanden ging de winst sterk omhoog. Een belangrijke bijdrage kwam uit China.

De omzet in de eerste negen maanden weerspiegelt een hoger verkoopvolume (4,6 procent), wisselkoersveranderingen (8,7 procent) en een positief effect van overnemingen (2,4 procent). De omzet in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië was hoger, fractioneel beter in Europa en lager in Australië.

In Noord-Amerika bleven omzet en winst op een recordniveau. De resultaten in Europa blijven verbeteren en ook de winst in Australië ging omhoog, ondanks een lagere omzet. In Latijns-Amerika was sprake van een lichte winstdaling. Vorig jaar lag hier het resultaat echter op een hoog niveau, zo tekent het concern hierbij aan.