Schumacher uit uitslag afgelopen seizoen geschrapt

LONDON, 11 NOV. Michael Schumacher heeft een lichte straf gekregen voor zijn aanrijding met Jacques Villeneuve in de laatste Grand Prix Formule I op het circuit van Jerez. De internationale automobielfederatie FIA schrapte alle behaalde punten van de Duitser. Ook uit de WK-eindstand verdwijnt hij.

Schumacher kreeg geen boete, evenmin een schorsing voor een aantal wedstrijden in het komend seizoen. Daardoor schuift de nummer drie, Frentzen, een plaats op. Alesi, eerst nummer vier, staat nu op de derde plek. Schumacher en Villeneuve vochten twee weken geleden bij de GP van Europa om de wereldtitel. Bij een inhaalmanoeuvre van Villeneuve stuurde Schumacher zijn bolide tegen die van zijn opponent. Het resultaat was dat de Duitser zelf in de grindbak belandde. Villeneuve veroverde de titel, maar desondanks kondigde de FIA een onderzoek aan. Hoewel Schumachers punten zijn geschrapt, behoudt de Duitser formeel wel zijn resultaten in de verscheidene races.