Rellen in Belgische Lokeren

BRUSSEL, 11 NOV. In het Oost-Vlaamse Lokeren hebben gisteren voor de tweede achtereenvolgende avond straatgevechten plaatsgehad. Jonge immigranten gooiden ruiten in, bekogelden politie met stenen en een man probeerde op een politiewagen in te rijden. Een agent raakte gewond.

De burgemeester van Lokeren heeft naar aanleiding van de rellen een samenscholingsverbod afgekondigd. Aanleiding voor de rellen was dat afgelopen weekeinde een aantal immigranten de toegang tot een discotheek werd geweigerd.

Volgens de burgemeester houden de rellen verband met de incidenten afgelopen weekeinde in het Brusselse Anderlecht. Daar braken afgelopen vrijdagavond straatgevechten uit nadat de politie op een Marokkaanse drugsdealer had geschoten, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed.

Ook zaterdag en zondag waren er schermutselingen. Zondagnacht werd brand gesticht in een synagoge in Anderlecht. De brand leidde niet tot grote schade. Gisteravond was het relatief rustig in Anderlecht.

Zondag werden meer dan 120 jongeren opgepakt. Zij zijn gisteren weer vrijgelaten. Een tiental jongeren moet zich voor de rechter verantwoorden wegens vernielingen.