Radio beeld

Foto: Deejay Jeroen van Inkel maakt - in zijn eigen woorden - het 'grensverleggend en grensverkennend' ochtendprogramma Rinkeldekinkel waarin hij de hits van dit moment en 'gouwe ouwe' draait. Hij noemt zich geen presentator want die laat het draaien van cd's over aan een technicus. “Een presentator is minder met muziek bezig en kiest niet zelf. Daarmee wordt de snelheid en de vaart uit het programma gehaald”, aldus Van Inkel.

Hij wil in zijn uitzending nog wel eens een gewaagde grap slijten zoals onlangs na het ongeluk met prinses Diana. “Wat doet Petrus als de prinses voor de hemelpoort staat? Een foto nemen.” Of een gesprek tot stand brengen met een filmster. “Het is ons bijna gelukt Arnold Schwarzenegger aan de telefoon te krijgen. We gaven ons uit voor touroperator en belden zijn hotel. We werden met zijn kamer doorverbonden en kregen iemand aan de lijn die bij hem in de kamer was. We konden hem duidelijk met die bekende stem horen zeggen: “Who's that! I don't know that name.” Van Inkel luistert zelf in zijn vrije tijd graag naar Talkradio, klassieke muziek en alternatieve pop zoals The Prodigy die minder geschikt is voor zijn eigen programma. Hitradio Veronica: Rinkeldekinkel, maandag t/m vrijdag, kabel en middengolf 1224 en 828, 7.00-8.00u. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)