Pavarotti verricht loting

Luciano Pavarotti heeft het Pete Sampras lastig gemaakt. De Italiaanse tenor verrichtte gisteren in de Messe van Hannover de loting voor het wereldkampioenschap tennis, dat vandaag is begonnen. Bij de beste tennisser van de wereld kon er geen lachje af nadat Pavarotti de lootjes had getrokken.

Titelverdediger Sampras treft in de rode groep twee aanvallende tennissers met een formidabele service: de Australiër Patrick Rafter en de Canadese import-Brit Greg Rusedski. De Spanjaard Carlos Moya, vanmiddag Sampras' eerste tegenstander, completeert de rode groep. De witte groep bestaat uit tennissers die het meer van hun return moeten hebben: de Amerikaan Michael Chang, de Rus Jevgeni Kafelnikov en de Spanjaard Serge Bruguera. De twee beste tennissers uit elke groep gaan naar de halve finales, die zaterdag wordt gespeeld. Zondag is de finale. Een ongeslagen 'wereldkampioen' verdient in Hannover in vijf duels bijna drie miljoen gulden.

    • Arjen Ribbens