CDA-leider verwerpt verwijt VVD

DEN HAAG, 11 NOV. CDA-fractieleider De Hoop Scheffer vindt de kritiek van VVD-leider Bolkestein op het verkiezingsprogramma van het CDA “pure campagnetaal”. Bolkestein beweerde afgelopen weekeinde dat het CDA zich op een aantal terreinen “links” opstelt.

Volgens De Hoop Scheffer gaat Bolkestein voorbij aan de inhoud van het CDA-programma en probeert hij het CDA “krampachtig” als links neer te zetten, aldus de CDA-leider gisteren op een partijbijeenkomst in Middelburg. Bolkestein schreef zaterdag in De Telegraaf dat het CDA zich linkser opstelt dan de PvdA waar het gaat om overheidsuitgaven en sociale zekerheid. “Voor links Nederland wordt het nog moeilijk keizen tussen CDA en PvdA”, aldus Bolkestein.

De Hoop Scheffer verweet Bolkestein dat deze voorbij gaat aan de kern van het CDA-programma dat meer aandacht vraagt voor waarden en normen en de zorg van mensen voor elkaar accentueert. Hij herinnerde eraan dat deze lijn steun kreeg van voormalig VVD-leider Wiegel. “Met alle respect, meneer Bolkestein, je moet toch wel van goeden huize komen om Wiegel als links te karakteriseren.”

De Hoop Scheffer constateerde dat Bolkestein de campagne tegen het CDA wel erg vroeg is begonnen.