Bussen Almere-Amsterdam filevrij

DEN HAAG, 11 NOV. De bus rijdt binnenkort tussen Almere en Amsterdam over een filevrije route. Langs de A1 en de A6 maakt dit openbaar vervoer dan gebruik van de vluchtstrook, een parallelweg of een vrije busbaan. Dit is gisteren bekendgemaakt door Rijkswaterstaat.

Met ingang van december rijdt de bus al over een deel van het traject; midden '98 zal de hele afstand vrij zijn van hindernissen.

Het gaat om een gezamenlijk project van Rijkswaterstaat en vervoerder Midnet. Er komen een busverbinding over de rijksweg heen, 2,5 kilometer vrije busbaan en voorzieningen om de bus over de vluchtstrook te laten rijden. Pechhavens zorgen ervoor dat weggebruikers daar toch veilig langs de kant kunnen staan.

De plannen moeten mede een oplossing vormen voor de veelvuldige files op de A1 en de A6. Op het punt waar de twee wegen samenkomen, staat dagelijks een file van verscheidene kilometers. (ANP)