Zware gevechten tussen Koerden in Noord-Irak

ANKARA, 10 NOV. De gevechten tussen rivaliserende Koerdische partijen in Noord-Irak zijn het afgelopen weekeinde weer fel opgelaaid. Volgens het Turkse persbureau Anadolu eiste de strijd tussen de Koerdische Democratische Partij (KDP) van Masoud Barzani en de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) van Jalal Talabani de afgelopen twee dagen ongeveer 100 levens.

Bij de gevechten heeft de PUK terrein verloren aan de KDP, aldus een Iraakse oppositiebeweging, het Iraaks Nationaal Congres (INC), die eveneens in het gebied is gevestigd. De PUK en het INC beschuldigden de Turkse strijdkrachten van steun vanuit de lucht en op de grond aan de KDP. Turkije op zijn beurt meldt alleen stellingen van de (Turks)-Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in de linies tussen KDP en PUK te hebben gebombardeerd. (AFP, Reuters)