Vitesse maakt indruk in boeiende wedstrijd

ROTTERDAM, 10 NOV. Vitesse profileert zich steeds meer als een gedegen subtopper in de Nederlandse voetbalcompetitie. In een aantrekkelijke wedstrijd won de Arnhemse club zaterdagavond met 4-2 van Heerenveen. Vitesse passeerde de Friezen op de ranglijst.

De Griek Machlas maakte twee treffers en verstevigde zijn leidende positie op de topscorerslijst. Hij bracht zijn totaal op vijftien doelpunten. Heerenveen had veel moeite met het buitenlandse aanvalsduo van Vitesse. Curovic ontwikkelt zich dit seizoen als de perfecte aangever van Machlas. De zwaargebouwde Serviër en de behendige Griek zijn moeilijk te bespelen en zorgen voor veel dreiging. Zowel Machlas als Curovic kreeg van trainer Ten Cate een applauswissel.

FC Utrecht behaalde zijn tweede opeenvolgende competitiezege. Na de 1-0 bij Volendam won de club van interim-trainer De Ruiter gisteren met 2-0 van FC Groningen. De Utrechtse verdediger Nascimento maakte na rust het eerste doelpunt. Zijn schot werd van richting veranderd door Koeman en belandde buiten bereik van doelman Lodewijks in het doel. Utrecht-spits Mols profiteerde even later van de geboden ruimte in de verdediging van Groningen.

De Ruiter liet in de Galgenwaard opnieuw een speler debuteren. De jonge middenvelder Scharrenburg, afkomstig van Ajax 2, speelde een verdienstelijke wedstrijd. Bij Groningen viel de Braziliaan Magno geblesseerd uit. Hij botste op een tegenstander en had een diepe vleeswond boven de knie. Magno is minimaal een paar weken uitgeschakeld.

RKC en Roda JC speelden in Waalwijk een boeiende wedstrijd, die eindigde in een 3-3 gelijkspel. De Liberiaan Dumbar maakte zijn eerste twee treffers voor RKC. Voor Roda zorgde Ooijer, die door veel clubs wordt begeerd, voor twee doelpunten.

Het duel werd korte tijd onderbroken wegens beledigende spreekkoren in de richting van Roda-verdediger Vrede, die vorig jaar nog voor RKC uitkwam. Trainer Jol van Roda JC klaagde na afloop over het teleurstellende resultaat voor de ambitieuze Limburgers. Zijn collega Boeve was blij met het gelijkspel.