Staking Douwe Egberts

Foto: UTRECHT- Bij drie distributiecentra van Douwe Egberts in Utrecht, Rotterdam en Joure is een staking uitgebroken. In Utrecht hingen werknemers vanmorgen spandoeken op om hun protest kracht bij te zetten. De staking begon vrijdag als een wilde actie, maar is later door de vakbonden FNV en CNV overgenomen en werd vanmorgen voortgezet. De chaufeurs en ander medewerkers willen van de directie de garantie dat ze in de toekomst onder dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen blijven werken. Douwe Egberts, een dochter van Sara Lee/DE, voert een onderzoek uit hoe de distributie het meest efficiënt geregeld kan worden. Dat onderzoek moet in april afgerond zijn. Het onderzoek zou kunnen leiden tot het uitbesteden van de distributie. “Maar de conclusie kan ook zijn dat er niets veranderd”, zegt een woordvoerder van Sara Lee/DE.

Douwe Egberts vind dat een staking een veel te zwaar middel is en besloot daarom vrijdag de rechter te vragen de staking te verbieden. Het kort geding diende vanmiddag in Utrecht. (Foto Michael Kooren)