Radio Beeld

Foto: Volgspot-live op zaterdag en Volgspot in de nacht van zondag op maandag probeert luisteraars warm te krijgen voor cabaret, muziek en kleinkunst. “Het is verwarrend”, zegt vaste presentator en eindredacteur kleinkunst Hijlco Span, “maar Volgspot-live wordt op woensdag opgenomen in De Unie in Rotterdam en Volgspot gaat rechtstreeks de lucht in.

In die uitzending praat ik een uur lang met een regisseur, cabaretier of zanger over zijn of haar komende programma.” Volgspot bestaat al ruim 15 jaar en in 1995 is daar Volgspot-live bijgekomen waarin afgelopen zaterdag de Belgische zangeres Yasmine (foto), de flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel, de cabaretier Marcel Verreck en zanger Fred Piek optraden. “Die extra Volgspot hebben we er bij genomen om theater, muziek of mini-concert live te laten horen.” Opmerkelijk is dat Volgspot afgelopen nacht met circa 100.00O luisteraars meer belangstelling trok dan de uitzending van zaterdag. Span: “Een heleboel mensen luisteren namelijk lekker in bed naar het programma.

Op zaterdag luistert de helft minder. Ze hebben dan vaak wat anders te doen of zijn niet thuis. Toch registreren we een gestage toename. Zo'n programma moet natuurlijk ook bekend en door geïnteresseerden ontdekt worden. En daar is tijd voor nodig.'' NCRV, Volgspot-live, Radio 2, zaterdag 22.02-24.00u. en van zondag op maandag Volgspot, Radio 1 & 2, 0.02-1.00u. (Foto Bas Czerwinski)