Na tweede thuisnederlaag; Publiek toont zakdoekjes in Barcelona

ROTTERDAM, 10 N0V. FC Barcelona heeft zijn eerste competitienederlaag geleden. Na het dramatische verlies van afgelopen woensdag tegen Dinamo Kiev (0-4) verloor de club van trainer Van Gaal gisteren opnieuw in eigen stadion. Een deel van het publiek wapperde uit protest met witte zakdoekjes na de 2-1 tegen Valladolid.

Van Gaal kon als excuus aanvoeren dat hij slechts vijftien fitte spelers tot zijn beschikking had. Maar hij hield wel twaalf internationals over, van wie de meesten onder de maat presteerden. De Nederlandse doelman Hesp, die wederom als vervanger van de herstellende Portugese keeper Baía stond opgesteld, was kansloos na een vrije trap van Eusebio (ex-Barcelona) en een uitval van Peternac. Pizzi scoorde in blessuretijd tegen.

Barcelona blijft lijstaanvoerder. Real Madrid verkleinde de achterstand tot vier punten, na een 2-1 zege bij Santander. Seedorf was invaller bij Real en maakte een van de Madrileense treffers. Morientes had de score geopend voor de landskampioen. Celta de Vigo won met 3-1 op Tenerife en blijft de tweede plaats delen met Real. Bij Tenerife kreeg de Nederlandse verdediger Vierklau twee keer een gele kaart. Zijn landgenoot Makaay maakte in de laatste minuut het enige doelpunt voor de thuisploeg, die op zoek moet naar een nieuwe coach. Fernandez is de trainer die tussentijds werd ontslagen.