LULLABY

Lullaby For The Working Class: I Never Even Asked For Light (Rykodisc RCD 10426)

Warm en sprankelend klinkt de muziek van het Amerikaanse viertal Lullaby For The Working Class, dat vorig jaar de opvallende cd Blanket Warm uitbracht. De groep combineert stemmige bas en drums met tintelende klanken van banjo, mandoline, glockenspiel en ukulele, waar zo nu en dan een cello of trompet aan toegevoegd wordt.

De ingetogen, melodieuze songs op deze tweede cd hebben een weemoedige sfeer, die doorklinkt in de sterke, emotionele zang. De fraai fijnzinnige, bescheiden muziek van Lullaby For The Working Class beweegt zich ergens tussen folk, country en alternatieve rock, waarbij geen van de clichés van die genres te horen is - zo te horen niet omdat de muzikanten die wilden vermijden, maar omdat ze überhaupt niet in ze opkwamen.

    • Sietse Meijer