Helikopters boven gevangenis

ROTTERDAM, 10 NOV. Boven de penitentiaire inrichting in Almere zijn gisteravond omstreeks zes uur twee onbekende helikopters gesignaleerd. Een door politie Flevoland ingesteld onderzoek naar de herkomst van de helikopters heeft niets opgeleverd. Er is niemand uit het complex ontsnapt.

De penitentiaire inrichting in Almere is de verblijfplaats van de van grootschalige drugshandel verdachte Etienne U. Een rechtszaak tegen U. is vorige week in Amsterdam begonnen. Tijdens de voortzetting van het proces tegen U. en zes medeverdachten liet hij vandaag via zijn raadsman weten niets met de “twee sportvliegers” te maken te hebben. “Meneer U. heeft geen enkele reden om de benen te nemen”, aldus mr. C. Korvinus.

De politie ging gisteravond direct naar de inrichting toen ze melding kreeg dat er een helikopter boven het complex was gesignaleerd. Bij de zoektocht werden een politiehelikopter en honden ingezet. De politie heeft alleen gezien dat een van de helikopters boven het Wilgenbos wegvloog in de richting van Muiden. Ook de andere helikopter verdween uit het zicht.

Het is nog onduidelijk of een van de twee helikopters op de binnenplaats is geland. “In theorie is mogelijk dat dat is gebeurd”, aldus een woordvoerder van de politie. Bij een telling van de gevangenen bleek dat niemand uit het complex is ontsnapt en er is niets gevonden dat mogelijk uit een van de twee helikopters gedropt kan zijn. De politie Flevoland heeft gisteravond om kwart over negen het onderzoek stopgezet. Het onderzoek heeft volgens de politie niets opgeleverd.