Dubbele moord in Bosnisch dorp

TUZLA, 10 NOV. In de buurt van Tuzla in Bosnië zijn vandaag de lichamen gevonden van twee moslims, die met een vurwapen zijn vermoord.

De lichamen werden gevonden in Jelovo Brdo, twintig kilometer ten zuidoosten van Tuzla, aan de moslim-kant van de grens die hier de moslim-Kroatische federatie scheidt van de andere Bosnische entiteit, de Servische Republiek. Uit de wonden kan volgens de politie worden geconcludeerd dat de moord op de twee moslims werd gepleegd minder dan een uur voordat de twee lichamen werden gevonden.

De politie was in het gebied op zoek naar iets heel anders: de verdachte van een misdrijf dat er gisteren in de vroege ochtend plaatsvond. Toen werden twee houthakkers aangehouden en bedreigd door een man met een automatisch geweer.

De twee, beiden moslims, werden door de man geboeid, mishandeld en beroofd van hun kettingzaag. Daarna liet de man zijn twee gevangenen gaan. De twee gingen naar de politie. De dader van de gijzeling was volgens hen een Serviër die ze met name konden noemen. Algemeen wordt vermoed dat de man de dader is van de vandaag ontdekte dubbele moord. (AP)