Demonstratie tegen experiment

Foto: ROTTERDAM - Ongeveer honderdvijftig mensen hebben zaterdag in Rotterdam gedemonstreerd tegen het experiment waarbij gratis heroïne verstrekt zal worden aan verslaafden. De demonstratie werd georganiseerd door de religieuze hulporganisatie Victory Outreach. Vanaf volgend jaar mei zal in Rotterdam en Amsterdam begonnen worden met een klein experiment waarbij zware drugsverslaafden heroïne en methadon krijgen.

Als het experiment naar tevredenheid verloopt zal een dergelijk experiment ook in andere steden worden voortgezet met een groep van 750 verslaafden. De organisatie Victory Outreach vreest dat door het vrij verstrekken van drugs de hoop wordt opgegeven dat verslaafden nog zullen kunnen afkicken. Onder de demonstranten liepen veel ex-verslaafden en ouders van verslaafden mee. Ze liepen met leuzen als 'gratis heroïneverstrekking is moord' en 'Geef leven geen dood'. Volgens de politie verliep de demonstratie uitermate rustig. (Foto Arie Kievit)