Woede over opgraven acteur

PARIJS, 8 NOV. In Frankrijk is grote opschudding onstaan over het voornemen om de in 1991 overleden acteur Yves Montand op te graven van kerkhof Père Lachaise om hem postuum een vaderschapstest te laten ondergaan.

Een rechtbank is Parijs stelde de 22-jarige Aurore Drossart afgelopen week in het gelijk en gelastte dat het lichaam van de acteur alsnog moet worden opgegraven om zijn vaderschap aan te tonen. Montand heeft dat tijdens zijn leven altijd ontkend. In 1990 gelastte een rechtbank hem een DNA-test te ondergaan, maar dat weigerde hij. Vier jaar later bepaalde een lagere rechtbank op basis van gelijkenis en getuigeverklaringen dat Montand de vader van Drossart was. De moeder van Aurore had in de jaren zeventig een relatie met de acteur. Als Montand de vader is, moeten zijn andere nakomelingen de erfenis met de familie Drossart delen. (AP, Reuters)