Vrijspraak voor Williams geëist in proces Senna

IMOLA, 8 NOV. Officier van justitie Passarini heeft gisteren in het proces over het ongeluk waarbij Formule 1-coureur Ayrton Senna ruim drie jaar geleden om het leven kwam vrijspraak geëist voor Williams-teambaas Frank Williams. Hij zei voor de rechtbank in Imola dat Williams, aangeklaagd wegens doodslag, niet moet worden vervolgd “omdat hij het delict niet heeft begaan”.

Tegen technisch directeur Patrick Head en teamontwerper Adrian Newey eiste hij één jaar voorwaardelijk. Volgens de officier verloor Senna de macht over zijn bolide toen een stuurstang het begaf door een zwakke lasnaad. Aan de auto was voor de race gesleuteld. Volgens de Passarini hadden Head en Newey opdracht gegeven voor de wijzigingen, maar de uitvoering niet gecontroleerd.