Tweede-Kamerlid Houda weer in opspraak geraakt

HILVERSUM, 8 NOV. Het Tweede-Kamerlid Houda (PvdA) is opnieuw in opspraak geraakt. Werknemers van het textielbedrijf, waarvan Houda grootaandeelhouder is, beschuldigen hem van bedrog en intimidatie.

De beschuldigingen werden gisteravond gedaan in het tv-programma NOVA. Twee werknemers hebben een rechtszaak aangespannen tegen Houda. Ze eisen ontbinding van hun arbeidscontract en een flinke schadevergoeding. De twee meldden zich twee maanden geleden ziek omdat ze van Houda moesten liegen tegen de oud-president van de Algemene Rekenkamer F. Kordes, die in september een onderzoek instelde naar de nevenactiviteiten van het Kamerlid. “We mochten niet zeggen dat hij veel in het bedrijf aanwezig was. We moesten verklaren dat zijn vrouw de leiding had en hij alleen maar langs kwam”, aldus een van hen. Eind augustus werd bekend dat Houda zijn inkomsten uit de winst van het textielbedrijf verzweeg voor de belastingdienst.