Selectie; Radio

O.V.T. In het eerste uur de samenwerking in de koude oorlog tussen hoofdredacties van dag- en weekbladen met binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten en een gesprek over Alexander Cohen (1888-1961) die in zijn jonge jaren anarchist was en later uiterst rechts werd. Om 11.25 het slot van de driedelige serie De Bleekneusjes over zieke en ondervoede kinderen die na WO II naar het buitenland werden gestuurd om aan te sterken. Radio 1, 10.04-12.00u.

Uitgelicht. Gasten: Stef Bos; Lucretia van der Vloot en Maarten Mourik. Radio 2, 19.04-20.04u.

Volgspot. Theaterrecensent Frank Verhallen maakte het nieuwste Bulkboek met een selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes over de dood. Radio 1, 0.04-1.02u.

De Radio-5 documentaire: Noordoostpolder. Slot van de documentaire over de realisatie van de Noord-Oostpolder en de gevolgen van de daar opgedane ervaring voor de planologie in de toekomst. Maandag, Radio 5, 13.08-14.00u.

Ophef en vertier. O.a. dichter Rutger Kopland over zijn laatste bundel, Vincent van Warmerdam over de tangovoorstelling Ocho, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en een discussie over de snelheid waarmee nieuwe boeken op de markt verschijnen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.