Rellen in Brussel na dood verdachte

BRUSSEL, 8 NOV. In Brussel zijn gisteravond hevige rellen uitgebroken na de dood van een 25-jarige Noord-Afrikaanse man die verdacht werd van drugshandel.

De man werd neergeschoten toen hij op Rijkswachters inreed die hem wilden arresteren. Volgens ooggetuigen openden de agenten het vuur op de verdachte vlak nadat hij op hen inreed. Andere getuigen zagen vier kogelgaten in de carrosserie van de auto toen die werd weggesleept. Na de schietpartij onstond er een volkstoeloop nabij het Brusselse Zuidstation. Zo'n driehonderd buurtbewoners, meest allochtonen, bekogelden de politie met stenen. De politie zette een waterkanon in om de menigte uiteen te drijven. Over de toedracht van de schietpartij wilden de autoriteiten gisteravond nog geen mededelingen doen. (ANP)