Neptune Orient Lines uit Grand Alliance

ROTTERDAM, 8 NOV. De rederij Neptune Orient Lines (NOL) uit Singapore heeft laten weten na afloop van de huidige contractperiode de internationale scheepvaartalliantie Grand Alliance te verlaten. Dat heeft te maken met de overname eerder dit jaar van American President Lines (APL) door NOL.

APL maakt deel uit van de andere over de hele wereld werkende alliantie van containerrederijen, the Global Alliance. Na afweging van de voordelen van beide allianties heeft NOL uiteindelijk gekozen voor Gobal Alliance.

P&O Nedlloyd maakt deel uit van de Grand Alliance. Volgens Nedlloyd is de overstap van NOL naar de concurrent geen onherstelbaar verlies voor de Grand. Nedlloyd maakte aan het begin van de zomer bekend over te stappen naar de Grand.

De komst van Nedlloyd voegt meer capacieit aan de alliantie toe dan er door het vertrek van NOL verdwijnt. Nedlloyd besloot tot de overstap van Global Alliance naar de Grand omdat partner P&O deel uitmaakt van de Grand Alliance.