KLM overweegt niet te vliegen op 1 januari 2000

AMSTELVEEN, 8 NOV. De KLM houdt er rekening mee dat het nodig is op 1 januari 2000 tijdelijk niet te vliegen. De kans bestaat dat op die datum computers op hol slaan, waardoor de veiligheid in gevaar komt.

De luchtvaartmaatschappij is druk bezig het zogenoemde “millenium-probleem” te inventariseren en er oplossingen voor te vinden. In het uiterste geval kan het nodig zijn bepaalde vluchten niet uit te voeren of bepaalde typen vliegtuigen aan de grond te houden tot voorbij de datumgrens, zegt een woordvoerder.

Het jaar-2000-probleem ontstaat doordat in veel computersystemen en software geen rekening is gehouden met de eeuwwisseling. De datumvelden kunnen daardoor op 1 januari 2000 op 1 januari 1900 springen. Dat kan wereldwijd vor enorme problemen zorgen. (ANP)